top of page

Il Teatro alla Moda

Òpera bufa (65')
Il Teatro allà Moda és una òpera en dos actes.
En Pere i la Margalida són una parella de mitjana...

Il Teatro alla Moda

En Pere i la Margalida són una parella de mitjana edat enfrontada a la monotonia .
En Pere ha perdut la il·lusió però la Margalida continua cercant la màgia de viure. El descobriment del gènere operístic, una visita inesperada i un llibre antic duran al matrimoni a un viatge pel passat que els pot canviar la vida.

L'òpera bufa Il Teatro alla Moda en català inspirada en el llibre Il Teatro alla Moda de Benedetto Marcello, és una òpera en dos actes amb llibret de Marcel Pascual i Anguera i música de Carles Prat Vives.

Benedetto Marcello fou un compositor i noble venecià del barroc. La seva obra més coneguda no és, però, una composició musical, si no el pamflet humorístic Il Teatro alla Moda, en el qual fa una divertida crítica a les pràctiques operístiques de la primera meitat del segle XVIII. D’ençà de la seva publicació i durant tres segles, Il teatro a la Moda s’ha reeditat en nombroses ocasions. La clau del seu èxit és la universalitat dels caràcters que satiritza, fàcilment reconeixibles en gèneres artístics moderns com el cinema i, fins i tot, en la quotidianitat del nostre dia a dia.


Carles Prat, tenor
Soledad Cardoso, soprano
Xavier Mendoza, Baríton
Elisenda Carrasco, directora d’orquestra
Rosa Mateu, directora d’escena
Música: Carles Prat
Llibret: Marcel Pascual
Ana de la Cruz, vestuari
Jordi Alonso, il·lustrador i dissenyador
Ma. Patricia Mercado, direcció general i producció

bottom of page